Ik ben verdrietig na seks of of het normaal is

Ik ben verdrietig na seks: is het normaal?

Vaak brengen mensen veel meer aandacht aan seks dan wat er gebeurt. In feite, als je het probleem van verdriet en het onredelijke gevoel van eenzaamheid en stopzetting onmiddellijk na seksuele geslachtsgemeenschap, weet, weet je niet alleen.

Dit fenomeen wordt post-cellulaire dysforie of eenvoudiger genoemd – post-Coëtal Longing (post-Coalital Tristese). Het wordt gekenmerkt door een onderdrukte, verdrietige, verontrustende of agressieve humeur na seks. Stemming Dit is meestal niet gerelateerd aan externe factoren. Dat wil zeggen, als je van streek bent door het cialis generic feit dat het niet in staat was om te voltooien of op het

http://dev.alliancesherbrookoise.ca/2020/11/11/where-to-buy-a-wife/

meest verantwoorde moment, werd het been gereduceerd tot de kramp, de reden hiervoor is geen postcoaliteit.

Ze zeggen vrouwen

“De laatste keer dat ik afbrak na seks tijdens de resortroman, die ik, eerlijk gezegd niet echt leuk vond. Het was anderhalf jaar geleden. Seks was in onderlinge overeenstemming, maar onverwacht toen hij in me al in me bewoog, schreeuwde mijn instinct letterlijk in mij. Ik werd gedwongen om hem te vragen om te stoppen voordat de tranen benaderden “, zegt Sophie St. Thomas.

Sophie geeft toe dat dit niet de eerste ervaring van deze soort is. Ze woont met posttraumatische stressstoornis (PTSS) veroorzaakt door verwonding op basis van seksueel geweld. Soms heeft ze tijdens seks paniekaanvallen, die soms eindigen in tranen.

Jerilin, 27 jaar oud, deelt zijn verhaal:

Oorzaak – biologie

Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Seksueel geneeskunde, werd 46% van de 230 vrouwen die deelnamen aan enquêtes te horen dat ze ervaring hadden met een depressieve toestand na seks, 2% van alle vrouwen ervaart het constant.

Denis Nouls, Sexologist-consultant merkte op in de onafhankelijke: “Dit is niet iets uit een reeks uitgaande – voel me verdrietig na seks. En niet per se wordt deze emotie gegenereerd door verwonding van het verleden of spijt. “.

Denis legt uit dat seks altijd een plons van hormonen provoceert: endorfines, oxytocine en prolactine.

Seks is een extreem intieme handeling, en het orgasme geeft veel prachtige hormonen uit die ze ons schilderen. Het probleem is dat wanneer het niveau van deze hormonen hoog is, na onvermijdelijk de achteruitgang komt, wat een gevoel van verwoesting en teleurstelling veroorzaakt in plaats van een aangename afdronk. Gewoon bij sommige mensen wordt verdriet meer uitgedrukt dan andere.

New York Times publiceerde een artikel van Dr. Richard Friedman, die beweerde dat psychologie niet de enige reden is voor het verlangen van postcoaliteit. De psychiater van Friedman beschreef patiënten die bijvoorbeeld met depressie vochten, hun depressie na seks zou kunnen toenemen, en het duurde soms enkele uren. De dokter probeerde psychologische redenen te vinden, maar kon het niet. En toen suggereerde hij dat deze staat neurobiologische gronden heeft. Later suggereerde hij dat het het effect is van klinische depressie en drugs voor de behandeling ervan. Sommige antidepressiva beïnvloeden echt het libido met een negatieve kant.

Psychologische redenen

Maar fenomeen kan pure psychologische redenen hebben. Deze omvatten:

  • Letsel in het verleden geassocieerd met ervaren seksueel geweld;
  • seks zonder verlangen en opwinding;
  • seksuele relaties met een partner-tiran;
  • Lage zelfrespect met betrekking tot zijn eigen lichaam;
  • Vrees dat de partner je zal afwijzen;
  • Bang dat relaties te snel ontwikkelen;
  • gevoel van schuld of schaamte;
  • Het gevoel van afgelegde afstand van de partner.

Denis Nouls benadrukt dat het reguliere gevoel van verlies en depressie na seks geen normaal fenomeen is.

“Als je je boos voelt en dat het je niet lijkt dat het gewoon een gevoel van frustratie is uit het feit dat zo’n geweldige seks het einde benaderd, moet je advies geven aan een seksueel of psychotherapeut. Misschien ligt de reden in de betrekkingen in het algemeen en niet alleen in moeilijkheden met betrekking tot sekssleven “.